Patru noi carti de specialitate in biblioteca CSP

Clubul Sportiv Pontica a primit zilele acestea o donatie de carti. Este vorba de patru carti de specialitate, foarte valoroase pentru orice practicant de arte martiale.

Roland J. Maroteaux (1998), „Ju-Jitsu antic japonez” (dupa un text inedit de Hisamitsu Mimurodo), Editura Garell Publishing House, Bucuresti;

Zelul in Ju Jitsu nu rimeaza cu reusita. Antrenamentele trebuiesc urmate cu asiduitate si perseverenta, trebuind ca sfaturile maestrilor sa fie acceptate chiar daca ele nu sunt conforme cu ideile noastre preconcepute, trebuiesc urmate regimuri uneori execesive si trebuie sa fii fidel angajamentelor luate la plecare pe aceasta cale.
Ju Jitsu este o disciplina martiala atat dura cat si supla.

Louis Frederic (1993), „Dictionar de arte martiale„, Editura Enciclopedica, Bucuresti;

Artele martiale sunt un univers in sine pasionant, pe care omul nu l-ar putea descoperi in toata complexitatea lui nici daca i-ar fi data sa traiasca mai multe vieti in sir. O lume evidenta si totodata tainica ascunsa vederii. Plina, la fiecare dintre treptele si nivelurile ei, de intelesuri surprinzatoare, ce ne duc cu gandul departe, dincolo de mestesugul razboiului, angajandu-ne parca intr-o aventura in care omul ar urmari sa descoepere esenta originara a energiei.

Peter Lewis (1998), „Mituri si legende despre artele martiale„, Editura Teora, Bucuresti;

Diferite ca si artele martiale, aceste scurste parabole reprezinta povesti despre lasitate si curaj, mandrie si umilinta, prostie si intelepciune, eroi si oameni josnici, culese din istoria sangeroasa a Orientului. Fiecare este o bijuterie spirituala plina de iluminare, oferind invatatura si bucurie celor ce studiaza artele martiale, precum si iubitorilor de intelepciune orientala.

Aceste trei carti sunt donatia d-lui Bogdan IACOB

Angela Hondru, „Curs de limba Japoneza„, Universitatea Cultural Stiintifica, Bucuresti;

Probabil cel mai cunoscut curs de limba japoneza de la noi…

Donatia d-rei Simona IVANCIU

Cele patru carti vor putea fi imprumutate de luna viitoare din biblioteca C.S. Pontica.

You can leave a response, or trackback from your own site.

One Response to “Patru noi carti de specialitate in biblioteca CSP”

  1. ,,Ju-Jitsu antic japonez,, o carte deosebita, nu atat prin tehnicile descrise si prezentate, ci mai ales prin mesajul cuvintelor, de citit si meditat asupra postfetei de la pag. 117 si nu numai. Lecturare si studiu placut !!!

Leave a Reply


+ 1 = 5

Webdesign: Clubul Sportiv Pontica | Contact: pontica.ct[at]gmail.com | Telefon: 0769 695 545; 0722 168 484