Antrenamente Ju Jutsu/Ju Jitsu adulti

Ju Jutsu (Ju Jitsu) este una dintre cele mai eficiente arte martiale din lume. In cadrul Clubului Sportiv Pontica Ju Jutsu/Ju Jitsu este predat in doua forme:

 • grupa de (Nihon) Ju Jutsu (japonez sau traditional) – in cadrul acestei grupe este urmata programaAntrenament lovituri elaborata de Robert Clark in cadrul W.J.J.F.
  Acest sistem reprezinta o metoda de autoaparare eficienta.
  Scoala japoneza din care provine sistemul lui Robert Clark (caruia i-au fost aduse multe modificari in acord cu vremurile moderne) se numeste  Tenjin Shin’yo Ryu Ju Jutsu. Acesta scoala traditionala a fost predata in Anglia de japonezul Yukio Tani.
  In cadrul acestei grupe veti invata tehnici de lovire a adversarului, de proiectare, de fixare/imobilizare, articulare, de strangulare, de lupta la sol dar si notiuni de anatomie si resuscitare.
 • grupa de Ju Jitsu (sportiv) – in cadrul acestei grupe sunt studiate tehnicile competitionale.Antrenament atemi (2008)
  Invatarea tehnicilor competitionale insa nu va confera si cunostinte avansate in autoaparare. Pentru a fi eficient intr-o situatie agresiva pe strada va recomandam si pregatirea la grupa de Ju Jutsu japonez.
  Competitiile  de Ju Jitsu se desfasoara in acord cu regulamentul impus de J.J.I.F. (Ju-Jitsu International Federation) si au doua probe de concurs: Fight si Duo Demonstartiv.
Cateva intrebari si raspunsuri despre Ju Jutsu/Ju-Jitsu?
 • Am vazut scris cand Ju Jutsu, cand Ju Jitsu, Jiu Jitsu sau Ju-Jutsu. Care este diferenta?
Raspuns: In cele mai multe cazuri cand este scris:
 • Ju Jutsu/Ju-Jutsu/Ju-jutsu/Jujutsu se face referire la Ju Jutsu Japonez (traditional);
 • Ju Jitsu/Ju-Jitsu/Ju-jitsu/Jujitsu se face referire la forma sportiva a artei martiale;
 • Jiu Jitsu/Jiu-Jitsu/Jiu-jitsu/Jiujitsu se face referire la Jiu Jitsu Brazilian.
Aceste feluri de a scrie sunt respectate aproape itotdeauna. Exista si exceptii. De exemplu, in Anglia, World Jiu-Jitsu Federation nu reprezinta o federatie de Jiu Jitsu Brazilian ci una de Ju Jutsu Japonez.
 • Pot practicantii de Ju Jutsu Japonez sa participe la competitii?
Raspuns: Da, dar numai dupa ce vor face antrenamente specifice in cadrul grupei de Ju Jitsu (sportiv).
In competitie sunt interzise o serie de tehnici din Ju Jutsu Japonez care pot pune in pericol adversarul. Tehnicile articulare asupra picioarelor de exemplu.
 • Este Ju Jutsu Japonez periculos pentru practicanti?
Raspuns: Nu. Tehnicile sunt executate pana la un anumit punct. Grija fata de partenerul de antrenament este importanta in sala noastra. Atunci cand apare durerea la executarea unei tehnici partenerul este obligat sa bata cu palma in mod repetat in  partener sau in saltea iar cel care executa procedeul este obligat sa-si reduca forta.
 • Sa-mi inscriu copilul la Ju-Jutsu Japonez?
Raspuns: Credem ca un copil este cel mai bine sa inceapa cu antrenamentele de Judo si dupa varsta de 16-17 ani sa inceapa cursurile de Ju Jutsu.
Opinia noastra se bazeaza pe fatul ca in cadrul cursurilor de Ju Jutsu unele tehnici sunt periculoase daca ar fi aplicate de un copil care inca nu are deplina capacitate de a judeca situatiile conflictuale.
 • Doriti sa va inscrieti pentru a practica Ju Jutsu/Ju Jitsu in cadrul Clubului Sportiv Pontica? Va rugam sa ne contactati prin intermediul formularului de mai jos:
[contact_form]
Webdesign: Clubul Sportiv Pontica | Contact: pontica.ct[at]gmail.com | Telefon: 0769 695 545; 0722 168 484