Antrenamente Judo copii

In cadrul Clubului Sportiv Pontica antrenamentele de Judo pentru copii se desfasoara in cadrul a mai multor grupe:

 • grupa de initiere – se adreseaza copiilor nou veniti in sala de antrenament; Teorie
  In acesta grupa accentul este pus pe jocurile sportive tematice, cresterea increderii in sine, dezvoltarea conditiei fizice, inbunatatirea motricitatii generale, dezvoltarea capacitatii de concentrare  si pe dezvoltarea pasiunii pentru viata sportiva.
 • Copilul va avea posibilitatea sa lege prietenii cu alti copii,  se va familiariza cu disciplina din sala de Judo, cu procedeele tehnice si se va obisnui cu efortul constant. Isi va dezvolta simtul echilibrului si  gandirea anticipativa.
 • Programa este adaptata varstei si posibilitatilor fizice ale copiilor si este sustinuta de instructori si antrenori autorizati de Ministerul Tineretului si Sportului, absolventi sau in curs de absolvire a Scolii Nationale de Antrenori.
 • grupa de performanta – se adreseaza copiilor si adolescentilor care  dovedesc reale calitati pentru Judo si careMedaliatii Cupei 1 iunie 2011 la Judo doresc sa participe la competitii;
  Trecerea in acesta grupa se face numai cu acordul parintilor.
 • Antrenamentele se axeaza pe forma competitionala, pe dezvoltarea capacitatilor motrice specifice, pe invatarea aprofundata a tehnicilor Judo-ului, a gandirii tactice,  pe pregatirea psihologica pentru competitie.
 • Totodata copii isi vor insusi notiuni avansate de anatomie si de prim ajutor.
Cateva intrebari  si raspunsuri frecvente despre Judo
 • Este Judo-ul un sport periculos?
Raspuns: Nu. Practicarea Judo-ului nu genereaza probleme fizice ci are un efect benefic asupra corpului uman. Solicitarile antrenamentului de Judo aduc practicantului multe beneficii.
Antrenamentele se desfasoara pe covoare de saltele (tatami) menite sa amortizeze contactul cu solul. In plus primele tehnici care se invata in Judo sunt cele de cadere, care odata insusite ii vor conferi practicantului un simt al echilibrului deosebit si incredere in sine.
 • Este Judo-ul un sport violent?
Raspuns: Nu. Studiile psihologice (dintre care amintim de cel mai cunoscut: PYECHA, J., 1970, Comparative effects of Judo and selcted physical education activities on male University freshman personality traits) au aratat ca practicantii acestui sport sunt mai putin violenti decat practicantii altor sporturi.
In cadrul competitiilor de Judo sunt penalizate intentiile sau actiunile unui adversar menite sa raneasca.
Un copil nu va deveni mai agresiv practicand Judo, dimpotriva  indrumat de antrenori va invata sa-si dezvolte autocontrolul si echilibrul emotional.
 • Doriti sa va inscrieti copilul pentru a practica Judo in cadrul Clubului Sportiv Pontica? Va rugam sa ne contactati prin intermediul formularului de mai jos:
[contact_form]
Webdesign: Clubul Sportiv Pontica | Contact: pontica.ct[at]gmail.com | Telefon: 0769 695 545; 0722 168 484