Cursuri autoaparare adulti

Cursurile de autoaparare organizate de CSP aduc in prim plan eficienta impotriva unui agresor cu calitati fiziceKobudo - baston scurt V superioare. Cursurile sunt predate de doi fosti luptatori in trupele speciale ale Politiei cu o vasta experineta in Ju Jutsu.

Ju Jutsu este recunoscut ca unul dintre cele mai eficiente sisteme de arte martiale si a fost adoptat ca program de autoaparare de numerose politii din lume.
Cursul este gandit in asa fel incat il el se regasesc tehicile din Ju Jutsu cu cea mai mare aplicativitate in autoaparare.

In cadrul Clubului Sportiv Pontica cursurile de autoaparare se desfasoara in urmatoarele grupe:

 • grupa de autoaparare pentru femei – in cadrul acestei grupe suntantrenamente-fete recreate cele mai multe situatii cu care se poate confrunta o femeie pe strada, in scara, in casa liftului etc.
  Cursul are o structura modulara si poate fi inceput oricand. Durata cursului este nedeterminata cele care urmeaza acest curs putand sa-l incheie atunci cand doresc sau se simt pregatite.
 • grupa de autoaparare pentru studenti – grupa dedicata studentilor are ca principala caracteristica programul aerisit (o zi pe saptamana la alegere) dar si alte facilitati oferite celor care urmeaza un program de studii. Tehnicile predate in cadrul acestei grupe sunt adaptate situatiilor cu care au de a face tinerii.
 • grupa de autoaparare destinata unor categorii profesionale cu risc (politisti, jandarmi, personal de paza si protectie, persoane care insotesc valori etc).
  In cadrul acestui curs veti putea invata cele mai eficente si rapide metode de imobilizare a unui agresor, veti invata sa anticipati o situatie cu potential agresiv dar si folosirea eficienta a pieselor din echipamentul standard (catuse, tonfa, baston scurt etc).
Cateva intrebari si raspunsuri despre cursul de autoaparare.
 • Care este diferenta dintre cursul de autoaparare si antrenamentul de Ju Jutsu?

Demonstratie IJPF Constanta (2002)

Raspuns: La cursul de autoapare veti invata tehnicile care au strict legatura cu autoapararea. Nu veti invata „pozitiile de asteptare” de exemplu deoarece acestea nu folosesc in autoaparare.
In plus la acest curs veti invata cateva notiuni despre psihologia agresorului si despre cum sa nu deveniti o victima a unei agresiuni.
 • Cat dureaza acest curs?
Raspuns: Practic cursul nu are o durata determinata, il veti incheia cand simtiti ca sunteti pregatiti.
 • Nu am conditie fizica. Pot veni la acest curs?
Raspuns: Da. La cursul de autoaparare nu este importanta conditia fizica.
 • Ce echipamente imi sunt necesare pentru acest curs?
Raspuns: Pentru cursul de autoaparare nu aveti nevoie de echipamente specifice. Este bine totusi sa veniti la acest curs in tinuta sportiva (trening)
 • Doriti sa va inscrieti la cursurile de autoaparare din cadrul Clubului Sportiv Pontica? Va rugam sa ne contactati prin intermediul formularului de mai jos:
[contact_form]
Webdesign: Clubul Sportiv Pontica | Contact: pontica.ct[at]gmail.com | Telefon: 0769 695 545; 0722 168 484