Despre noi

Stimată(e) vizitatoare/vizitator,

Bine ati venit pe pagina Secţiei de Ju Jutsu si Judo a Clubului Sportiv Pontica! (CSP)

Este posibil să fi ajuns pe această pagina întâmplător. Recomandarea noastră este să „răsfoiţi” acest site în continuare. Poate veţi găsi lucruri care o să vă folosească…

Dacă nu întâmplarea este cea care v-a adus pe acest site sperăm să vă regăsim cât de curând printre practicanţii clubului nostru sau măcar informaţiile din aceste pagini să va ajute.

În continuare dorim să facem o scurtă prezentare a Secţiei de Ju Jutsu şi Judo a C.S. Pontica.

CSP a fost înfiinţat în anul 2010 (Certificat de Identitate Sportivă: CT/A2/00301/2010) de către trei practicanţi de arte marţiale şi are drept scop încurajarea şi promovarea activităţii fizice, dezvoltarea sportului pentru toţi, precum şi a sportulului de performanţă, selecţia, pregătirea şi participarea sportivilor la competiţii interne şi internaţionale.

Însă cel mai important obiectiv al nostru este atragerea tinerilor către activitatea fizică pentru prevenirea bolilor cardiovasculare, a obezităţii, diabetului sau afecţiunilor mintale.

Imediat după constituirea clubului a fost creată şi prima secţie a acestuia: Secţia de Ju Jutsu şi Judo.

Staff-ul tehnic este compus din trei antrenori autorizati de Autoritatea Naţională pentru Sport si Tineret (absolvenţi ai Şcolii Naţionale de Antrenori, specializarea Ju Jutsu/arte marţiale si Judo) cu o experinţă de mai bine de 12 ani în predarea Ju Jutsu-lui şi a Judo-ului  în oraşul Constanţa şi din patru instructori cu specializare în Ju Jutsu, BJJ sau Judo şi complementar în alte arte marţiale precum Karate Shotokan sau Kick Boxing.

Clubul Sportiv Pontica din Constanta este afiliat la Federatia Romana de Judo.

Timp de un an (septembrie 2010 – septembrie 2011) antrenorii si instructorii clubului au avut un schimb de experienta cu Bernardo Antonio PASTOR, 4 Dan Judo, Campion Mondial de Juniori (1988), Campion European (1986) si multiplu Campion al Spaniei (1985-1988).

Avantajaţi fiind de faptul că doi dintre antrenorii CSP sunt şi absolvenţi ai Facultăţii de Psihologie am reusit împreună cu aceştia elaborarea şi implementarea unui sistem de lucru cu copiii (Sistemul de Stimulare a Capacităţii Fizice şi Psihice la Copiii practicanţi de Ju Jutsu sau Judo) care şi-a dovedit din plin eficienţa în programul pilot desfăşurat în perioada 2009-2010.

Recent am introdus cursul de autoapărare destinat domnişoarelor/doamnelor, sau categoriilor profesionale cu risc (poliţişti, persoane care însoţesc valori etc). Acest curs de autoapărare este suţinut de doi foşti luptători în forţele speciale ale Poliţiei iar in anul 2011 am introdus un curs de Jiu Jitsu Brazilian (BJJ).

Medaliatii Cupei 1 Iunie (prima editie)

In decursul anului 2011 am organizat si prima editie a Cupei „1 Iunie” la Judo (copii). In anii urmatori vrem ca aceasta intrecere sa devina din ce in ce mai puternica si sa aduca la start sportivi din toate judetele tarii.

In anul 2012 instructorul grupelor de Judo a absolvit Scoala Nationala de Antrenori. CSP devine unicul club de drept privat din Dobrogea care are trei antrenori formati in cadrul prestigioasei institutii de invatamant din capitala.

În viitorul apropiat dorim deschiderea mai multor secţii ale Clubului.

Deasemnea intenţionăm să infiinţăm o mică biblioteca de unde practicanţii CSP să poată împrumuta cărţi de Ju Jutsu, Judo, cu tehnici de autoaparare sau carti despre cultura si civilizaţia poporului japonez.

Însă  cel mai ambiţios proiect al clubului este reprezentat de realizarea unei serii de filme cu tehnici de Ju Jutsu (tehnici de autoaparare  pe strada, in scara blocului etc) dar si editarea unor manuale care să cuprindă toate tehnicile de Ju Jutsu si Judo de la centura albă la cea neagră.

Vă aşteptăm alaturi de noi, la oricare dintre cursurile Clubului (Ju Jutsu, Autoapărare, Jiu Jitsu Brazilian sau Judo).

Echipa C.S. Pontica
Constanţa, 2012

Webdesign: Clubul Sportiv Pontica | Contact: pontica.ct[at]gmail.com | Telefon: 0769 695 545; 0722 168 484